Интер и Бенфика играят при резултат 1:0 на Джузепе Меаца в мач

...
Интер и Бенфика играят при резултат 1:0 на Джузепе Меаца в мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Интер - Бенфика 1:0, отмениха гол на Лаутаро Мартинес

Интер и Бенфика играят при резултат 1:0  на " Джузепе Меаца " в мач реванш от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига.

Мачът стартира умерено, само че Интер контролираше събитията на терена. В 14-а минута италианският отбор провежда бърза офанзива, при която Лаутаро Мартинес и Николо Барела размениха подавания, а най-после последният се спря в наказателното поле и насочи техничен удар, който се оказа неспасяем за Влаходимос - 1:0 за Интер.

В 31-а минута пристигна и първият по-сериозен късмет за Бенфика, откакто Грималдо извърши директен свободен удар с левия си крайник, който летеше застрашително към вратата на Онана, само че стражът на Интер реагира добре и избави.

Две минути по-късно Лаутаро Мартинес бе открит добре в наказателното поле и насочи удар с глава, при който Влаходимос не се намеси по най-хубавия метод и топката се озова в мрежата му. Попадението обаче бе анулирано заради нарушаване на аржентинския нападател, който си оказа помощ с ръка във въздуха.

Секунди по-късно Грималдо завъртя отлично топката от корнер, намирайки собствен съотборник. Но ударът на състезател в алено се озова право в ръцете на Онана.

Интер съумя да вземе солидна преднина в първия мач, откакто победи Бенфика с 2:0 в Португалия. Италианският отбор няма загуба от тези противник в трите срещи, които са изиграли между тях. Съставът на Симоне Индзаги загуби последните си три домакински срещи в Серия А, като не успя и да се разпише. Ако Интер в профил Бенфика, то отборът ще срещне Милан на полуфиналната фаза.

Бенфика няма победа в последните си три дуела във всички шампионати, само че ще се надява на знамение в гостуването си на Интер. Португалският отбор е прочут със своята офанзива и нападателен жанр на игра, само че в мача ще би трябвало да разчита и на солидна защита. Основното оръжие на Бенфика е Гонсало Рамош, който има 7 гола и 3 асистенции в 10 мача в Шампионската лига през този сезон.

Стартови сформира:

Интер:  24. Андре Онана, 95. Алесандро Бастони, 15. Франческо Ачерби, 36. Матео Дармиан, 32. Федерико Димарко, 22. Хенрих Мхитарян, 77. Марсело Брозович, 23. Николо Барела, 2. Дензъл Дъмфрис, 10. Лаутаро Мартинес, 9. Един Джеко

Треньор:  Симоне Индзаги

Gli 1️⃣1️⃣ per ⚫
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР